<- Gå till Aktuelltöversikten

3 snabba frågor till Marah och Issam som går utbildning i projektet Kompetensutveckling 360 grader

Issam Al-Shaik Younes, Carl Karam och Marah Asani.

Vi ställde 3 snabba frågor till Marah Asani och Issam Al-Shaik Younes som just nu går utbildning på Träcenturms anläggning i Eksjö. På bilden syns de tillsammans med Carl Karam, projektledare och social/kulturell coach i projektet.

3 snabba frågor till Marah

Marah Asani går Träcentrums utbildning i husbyggnation i Eksjö sedan januari. Vi ställde 3 snabba frågor till Mara.

Mara, berätta lite om din bakgrund och hur du fick kännedom om utbildningen?

- Jag bor i Vetlanda, är 25 år, och kom till Sverige från Syrien för 6 år. Jag har tidigare arbetat inom äldreomsorgen. Min man gick en utbildning hos Träcentrum och fick jobb direkt, och tipsade mig om att utbildningen var mycket bra. Jag anmälde därför intresse och nu går jag här!

Vad tycker du om utbildningen hittills?

- Jag hade ingen kunskap alls om produktion eller trä tidigare, men tycker nu att det känns jätteroligt. Den individuella utbildningsplan som lärarna tagit fram för mig gör att vi alla kan få rätt och bra förutsättningar att bli fullärda tills vi är klara. Om någon behöver lite extra träning i något moment så får vi det, vilket känns jätteskönt.

Vad har du för förhoppningar framåt efter utbildningen?

- Det känns bra att jag börjat utbildningen, det är roligt och inte så svårt som jag trodde. Efter utbildningen hoppas jag förstås att få ett roligt jobb!

Träcentrum önskar Marah lycka till med utbildningen!

3 snabba frågor till Issam

Issam Al-Shaik Younes går Träcentrums utbildning i husbyggnation i Eksjö sedan januari. Vi ställde 3 snabba frågor till Bezam.

Bezam, berätta lite om din bakgrund och hur du fick kännedom om utbildningen?

- Jag bor i Sävsjö, är 34 år, och kom till Sverige från Syrien för 7 år. Jag studerade till lärare i Syrien, och har tidigare arbetat med aluminium. Sävsjö Kommun informerade mig om utbildningen, och efter att ha träffat Fredrik och Carl tyckte jag att den verkade mycket intressant.

Vad tycker du om utbildningen hittills?

- Jag har tidigare kunskap om teknik och produktion och tycker att utbildningen är mycket bra. Den är verkligen perfekt upplagd, med en bra kombination av teori, praktik och kulturell coaching och mycket repetitioner. Det är mycket värdefullt för oss att få diskutera kring de kulturella aspekterna innan vi börjar arbeta, så att vi får nycklarna till hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Vi har också en riktigt god stämning i utbildningsgruppen och med lärarna, vilket gör att man är glad att åka hit varje morgon.

Vad har du för förhoppningar framåt efter utbildningen?

- Jag vill väldigt gärna ha ett jobb i husindustrin, och vill göra Träcentrum och mina lärare Fredrik, Carl och Torbjörn stolta över mitt jobb framöver.

Träcentrum önskar Issam lycka till med utbildningen!

Läs mer om projektet Kompetensutveckling 360 grader här.