Studenter i bibliotek.jpg

Bra kompetens - Tänk Träcentrum

Träcentrum med sina ljusa, moderna och välutrustade lokaler är en perfekt mötesplats för utbildning och konferens. Tillsammans med trä, möbel och inredningsbranschen jobbar vi dessutom med kompetensförsörjning och företagsutveckling.

Vi vet att det finns behov och efterfrågan av kunskap och kompetens på olika nivåer inom branschen vilket sporrar oss till att jobba med allt från kortare grundutbildningar till eftergymnasiala utbildningar.

Vårt mål är att på olika nivåer erbjuda de utbildningar som branschen efterfrågar och behöver och vi vill bidra till högre kompetens inom trä-, möbel- och inredningsbranschen.

 Eftergymnasiala utbildningar

På eftergymnasial nivå genomför vi både Högskoleutbildningen Produktutveckling med möbeldesign och Yrkeshögskoleutbildningarna Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning, och Produktionsledning industriell träbyggnation och alla tre utbildningarna genomförs i samverkan med Tekniska högskolan i Jönköping.

Läs mer om Produktutveckling med möbeldesign

Läs mer om Produktionsteknik - Trä, möbler och inredning

Läs mer om Produktionsledning industriell träbyggnation

Träteknisk utbildning

På uppdrag åt Arbetsförmedlingen bedriver vi Träteknisk arbetsmarknadsutbildning som är inriktad mot branschens yrkesroller och rekryteringsbehov. 

Läs mer om Träteknisk utbildning

I projektet Kompetensutveckling 360 grader utbildar vi deltagare utifrån ett helhetsperspektiv i Industriell träteknisk grundutbildning eller Industriell husbyggnation.

Läs mer om Kompetensutveckling 360 grader

Träcentrum är ett av landets ackrediterade testcenter för valideringar och hos oss hittar du utbildade och behöriga testledare. 

Läs mer om testcenter för validering

Företagsanpassade utbildningar

Vi erbjuder företag kompetenshöjning genom kortare utbildningar via vår projekt- och utvecklingsverksamhet. Det är viktigt för oss att hitta möjligheter och lösningar i nära samarbete med företagen och att genomföra utbildningar på de tider och platser som passar bäst. Våra utbildningar kan ha deltagare från flera företag eller så kan de vara anpassade för en speciell kund.

Läs mer om företagsanpassade utbildningar 

Andra utbildningsaktörer

Utbildningsverksamheten på Träcentrum har växt genom åren och  i våra lokaler utbildas förutom våra egna studenter och deltagare, elever och studenter på högstadienivå, gymnasienivå och eftergymnasial nivå som tillhör Nässjö kommuns stora utbildningsaktörer, Brinellgymnasiet och Nässjöakademin. 

Stipendium

Studenter på Träcentrum möjligheten att söka stipendium från Göte och Linnéa Öhrskogs Stipendiefond