Default

Arbetsmarknadsutbildning: Träteknisk utbildning på Träcentrum

Arbetsmarknadsutbildning: Träteknisk utbildning på Träcentrum 

Företagen inom trä, möbel och inredning behöver utbildad personal. På Träcentrum i Nässjö kan du få en kvalitativ och branschsäkrad utbildning i träteknik. Träcentrums arbetsmarknadsutbildning är inriktad på branschens yrkesroller och det rekryteringsbehov som företagen har.

Utbildningen

Utbildningen består av moduler och inleds med en kartläggning av dina förutsättningar för fortsättningen. I modulen industriteknisk Bas får du grunderna i träindustriell produktion. Efter denna kan du välja att specialisera dig mot rollen som Maskinsnickare eller CNC-operatör. I båda fallen får du en mycket bra operatörsutbildning och efter avklarad utbildning med tillhörande validering och maskinkörkort får du en branschgodkänd examen som operatör. Du får också möjlighet att ta truckkort.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Delar av utbildningen sker på ett företag i branschen. Vi anstränger oss för att göra en bra matchning mellan företag och deltagare och, så långt det är möjligt, försöker vi hitta företag där det finns möjlighet till anställning efter avslutad utbildning.

Läs vårt informationsblad här

Vill du veta mer om utbildningen?

Kontakta Mats Waldo på Träcentrum, telefon 0380-55 43 15, e-post: mats@tracentrum.se

eller

Pelle Gillberg, telefon 0380-55 43 18, epost: Per-Inge@tracentrum.se

Anmäl dig till en av våra informationsträffar: kontakta Eva Jegård, telefon 0380-55 43 03, e-post: eva@tracentrum.se