<- Gå till Aktuelltöversikten

Walaa och Ramia känner att de valt rätt utbildning

Walaa Dabour (till vänster) och Ramia Boustani (till höger) går båda utbildning i Industriell träbyggnadsteknik hos Träcentrum.

Walaa Dabour och Ramia Boustani kom båda från Syrien till Sverige 2016 och går nu Träcentrums utbildning i Industriell träbyggnadsteknik i Eksjö, inom ramen för projektet ”Kompetensutveckling 360 grader”. Walaa och Ramia känner båda att de har valt helt rätt utbildning.

- En tjej som heter Nour har gått den här utbildningen tidigare, och fick jobb hos Eksjöhus. Jag känner Nour som berättade om hur bra upplägg det varit och att det var ett roligt jobb hon fått. Min pappa har också gått den här utbildningen och även han rekommenderade mig att söka. Det känns helt rätt för mig, och det är kul att både tjejer och killar välkomnas i branschen, säger Walaa.

Ramia fortsätter:

- Jag blev rekommenderad från Vetlanda Kommun att söka utbildningen, och jag tycker det är ett bra upplägg på utbildningen. Carl, Fredrik och Tobbe som är utbildningsansvariga här i Eksjö lägger upp det på ett fint sätt, och vi får lära oss inte bara de praktiska delarna, utan språk, teori och inte minst de sociala delarna.

Både Walaa och Ramia säger att de varmt rekommenderar utbildningen till både tjejer och killar.

 

Ramia Boustani (bilden till vänster) och Walaa Dabour (bilden till höger) i Träcentrums utbildningslokaler i Eksjö. 

KOMPETENSUTVECKLING 360 GRADER

Kompetensutveckling 360 grader innehåller Industriell träteknisk grundutbildning samt Industriell trähusproduktion. Det är ett ESF-projekt som drivs av Träcentrum i samarbete med de 6 höglandskommunerna (Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda) med stöd av Arbetsförmedlingen, finansierat av ESF (Europeiska Socialfonden) samt Region Jönköping.