12
2015-01-16 16:30

Unga deltagare i programmeringsutbildning

Den 7 januari avslutades en programmeringsutbildning för barn som NNAB hållit på Träcentrum. Sju barn i olika åldrar hemmahörande i Nässjö, Eksjö och Huskvarna har under en vecka fått lära sig att programmera robotar.

Programmeringsutb2

– Det har varit jättekul, säger tioåriga 

Ellen Kall från Huskvarna och nioårige Harun Is från Nässjö samstämmigt.

Utbildningen har ägt rum på Träcentrum och är ett initiativ av Nässjö Näringsliv AB med stöd av Sveriges Ingenjörer, Nässjö Rotaryklubb, Nässjöakademin, Industrilås, och Öhrskogsstiftelsen. Projektet drivs i Nässjö av Nergiz Is, som genom sitt UF-företag är franchiseföretagare för Programming4Kids Småland. Hon har även uppdraget som lärare och samordnare för det hela. Under programmeringsutbildningen har barnen fått använda såväl matematiska som datamässiga kunskaper.

– Barnen har verkligen utvecklats under de här fem dagarna, från att inte kunna någonting till att kunna ganska mycket – det har varit väldigt kul, säger hon.

Fler ”camps” är att vänta, lovar Nergiz, både på sportlovet och på påsklovet. Barnen kommer även att visa upp sina kunskaper på vårens Träslag i slutet av maj på Träcentrum.

Programming4Kids har en vision att ”hjälpa Sveriges unga utvecklas för morgondagen med systemtänkande, teknik, kreativitet och livslångt lärande” och använder LEGO® MINDSTORMS® robotar i sina kurser. Läs mer om Programming 4 Kids.