<- Gå till Aktuelltöversikten

2014 års Träslaget genomfört

Hemsida Bild 2 Träslaget

Den 28 maj ägde årets Träslag rum på Träcentrum, ett samarbete mellan Träcentrum och Nässjöakademin. Evenemanget är ett tillfälle att träffas, knyta nyttiga kontakter och samverka för företag och studenter.

 

Ledarskaps- och organisationsutvecklare Anna Wilson var en av talarna under dagen. Hon höll i föredrag och workshop på temat "Förändringens Fyra Rum", av väldigt många ansedd som världens i särklass mest praktiskt användbara verktyg. Bl.a. Ikea använder Fyrarummaren i sin affärs- och verksamhetsutveckling sedan drygt 15 år – för att det ger direkta resultat i verksamheten, bättre produktsortiment och ekonomiskt resultat.

 

 Andra talare under dagen var Per-Magnus Hansson, utvecklingskonsult, Brandgul AB, som föreläste och gav en workshop om SDI® (Strength Deployment Inventory®), ett vetenskapligt befäst verktyg som utvecklar medarbetarnas samarbetsförmåga och sänker kostnaderna för konflikter.

 

Gregor Schill från Schill Coaching AB föreläste om ledarskap, coaching, mental träning och prestationspsykologi. Gregor föreläser och ger en workshop om hur teorin kan omsättas i praktik.

 

 Två av besökarna under dagen var Mathias Bransmo från Kvadrat och Kenneth Hellman från Nässjö Kommun. Kenneth säger: Det skapar mycket tankar att lyssna här idag, många skulle ha god nytta av att delta i sådana här föreläsningar och workshops.

 

Under Träslaget visade duktiga studenter från Nässjakademin sina fina egendesignade möbler i Träcentrums centrumhall. Se ett axplock av bilder här. Vill du komma i kontakt med någon av de som designat möblerna? Kontakta Victor Strandgren via telefon 0380- 517254 eller mail Victor.Strandgren@nassjo.se .

 Hemsida Bild 1 Träslaget

Stipendier och priser delades ut till studerande från Öhrskogsstiftelsen.