<- Gå till Aktuelltöversikten

Stort intresse för Träcentrums webinar med tema kompetensutveckling

Den 27 maj arrangerade Träcentrum ett  spännande webinar med inspiration, kunskap och erfarenhetsutbyte med presentationer från Nobia, Tekniska Högskolan och Wallnäs och Ädelträ från branschen. Nästan 60 personer var anmälda till det digitala webinaret som förutom intressanta presentationer även innehöll diskussioner.

NOBIA

Joakim Andersson, Director Supply Chain Region North, och Wiktoria Rydin, Project manager, berättade på webinariet om Nobias satsning och om ”Nobia academy” ett omfattande program för strategisk kompetensutveckling.

Nobia är Europas ledande kökskoncern med många starka varumärken som Marbodal och HTH i sin portfölj. Arbetet med att etablera en ny modern produktionsanläggning i Jönköping pågår.

Läs mer om Nobia Academy

ANNIKA ENGSTRÖM

Annika Engström, Universitetslektor i Arbetsorganisation vid Tekniska Högskolan i Jönköping gav sin syn på lärandet hos yrkesverksamma, utmaningar och möjligheter för organisation och individ.

På bloggen Collearn samlar Annika Engström och hennes forskarkollega Cecilia Bjursell idéer, tankar och forskning samt uppmuntrar till dialog kring samverkan och livslångt lärande.

Läs mer om Collearn - en blogg om samverkan och livslångt lärande

WALLNÄS, ÄDELTRÄ OCH PROJEKTET KOMPETENS FÖR ALLA

Träcentrum har sedan 2018 drivit projektet Kompetens för alla, riktat till småländska träföretag som fått en unik möjlighet till kompetensutveckling för framtida utmaningar. Ralf Rosberg från Wallnäs och Mikael Lundin från Ädelträ berättade om sina erfarenheter av projektet och att jobba med kompetensutvecklingsinsatser.

37 företag har deltagit i projektet, och hundratals olika utbildningar har genomförts. Projektet pågår fram till 2021-12-31. Läs mer genom att klicka nedan.

Läs mer om projektet Kompetens för alla