<- Gå till Aktuelltöversikten

Spännande samarbete mellan Träcentrums studenter och Trakt Forest Hotell

Allt började med ett mail!
Mattias och Sandra Sälleteg, som bor på en gård i Smålands djupaste skogar, förverkligar just nu sin dröm. Drömmen om att driva ett skogshotell. Hotellet, som håller på att färdigställas, ligger strax utanför Holsbybrunn och består av 5 sviter. Sviter som fått namn efter de svenska skoglövträden; Betula (björk), Sorbus (rönn), Tilia (lind), Ulmus (oxel) och Salix (Sälg).

Trakt Forest hotell är ritat av arkitekt Gert Wingård och namnet vittnar om ambition att hålla sig till råvaror, material och möbler från Småland. (Trakten)

När Mattias och Sandra googlade runt hittade de Träcentrum och utbildningen Produktutveckling med möbeldesign. Idén om ett samarbete började spira och ett mail skickades iväg.

Idag är samarbetet i full gång. Studenterna som går sista året på utbildningen Produktutveckling med möbeldesign på Träcentrum, håller på att designa och tillverka möbler som skall ställas ut i hotellets 5 sviter. Klassen är indelad i 5 grupper och varje grupp skall designa ett bord och två fåtöljer. Varje svit på Trakt Forest hotell kommer att vara ett levande showrum för studenternas möbler.

Mattias och Sandra var på plats på Träcentrum i veckan och träffade studenterna tillsammans med utbildningens programansvarig Victor Strandgren. Studenterna berättade om sina idéer och prototyper, fick ställa frågor och fick feedback.

Vilken fantastisk möjlighet att få visa upp studenternas designade möbler, utbildningen och samverkan mellan Trakt Forest hotell och Träcentrum! En samverkan som inte kommer stanna vid detta projekt. Sandra, Mattias och Victor är alla tre överens om att detta känns så pass bra att det kommer fortsätta framöver.

Som grädde på moset kommer studenterna att ställa ut sina möbler på möbelmässan i Stockholm i februari.

Är du nyfikna på att veta mer kan du följa studenternas arbete på sociala medier.