Konferens
2017-02-23 09:11

Södra Sveriges Trävaruexportförening hade marknadsmöte på Träcentrum

Medlemmar i Södra Sveriges Trävaruexportförening har träffats på Träcentrum för marknadsmöte. Föreningen har till uppgift att tillvarata sågverksindustrins och trävaruexportens intressen samt att främja dessa näringsgrenars sunda och tidsenliga utveckling, och jobbar för att främja försäljning av sydsvenska trävaror både i Sverige och i andra länder.

Träcentrums verksamhet och projekt presenterades av Christer Andersson under mötet. Tomas Elander från PwC gick igenom förutsättningarna för att driva skogsbruk och skogsindustriell verksamhet, prisutveckling på marknaden, vad som händer i branschen och om det går att tjäna några pengar. Smålands Shanghaikontor informerade om träexport till Kina och EEN (Enterprise Europé Network) berättade om hur de arbetar med förmedling av internationella affärskontakter.

Bo Skacke, ordförande i Södra Sveriges Trävaruexportförening, säger:

- Föreningen hade en mycket bra och välbesökt marknadsdag på Träcentrum. Jag fick väldigt bra respons från medlemmarna om att de uppskattade seminariet med riktigt bra föredragshållare.

- Flera medlemmar påpekade också att de fina, öppna, ljusa lokalerna är utmärkt lämpade för konferens såväl som för ett socialt nätverkande. Vi uppskattar också det vänliga och proffsiga bemötandet från konferenspersonalen.

- Varmt välkomna åter säger vi från Träcentrum! -