<- Gå till Aktuelltöversikten

Snart examinerar vi Produktionstekniker

” Mina förväntningar på denna utbildning har gett mig precis det jag önskade. Hur en produktion går till och allt som är viktigt att tänka på” säger Dejan Adamovic, en av de studerande från Nobia, som inom kort tar examen på i Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning.

Under tre terminer har teori varvats med praktiska moment och träindustriella produktionstekniska kurser har varvats med produktionsekonomi och produktionsledning. Dejan berättar att de igenom att tillverka en egen produkt lärde sig mycket om maskiner, verktyg och om materialet träs egenskaper, som man bör tänka på om man vill producera en kvalitativ produkt.

Avslutningsvis varvar de studerande sitt examensarbete med kunskaper i automation och digitalisering. Grunder i robotar, programmering och deras användningsområden, digitalisering och dess påverkan samt hur industrin i Sverige ska möta framtiden med inriktningar mot cirkulär ekonomi, tekniksprång, barriärer mot omvärlden samt tankesamhället.  

Detta är andra klassen Produktionstekniker som Tekniska högskolan och Träcentrum examinerar tillsammans.  Ny ansökan har lämnats in till Yh myndigheten för start hösten 2023, och vi håller alla tummar vi har för att vi där skall få ett ja.