<- Gå till Aktuelltöversikten

Prestigefullt pris till ProWOOD

ProWOOD en av 2017 års vinnare av Schweighofer Innovation Prize

På bilden från vänster: Gerald Schweighofer, Malin Löfving (Träcentrum), Steffen Landscheidt (ProWOOD), Helena Tuvendal (Södra Innovation) och Charlotte Bengtsson (Skogsforsk).

Företagsforskarskolan ProWOOD har tilldelats Schweighofer Innovation Prize. Priset mottogs den 20 juni i Wien, Österrike av tre representanter från ProWOOD; Helena Tuvendal, Södra Innovation och styreleseordförande i ProWOOD, Steffen Landscheidt, doktorand i ProWOOD, samt Malin Löfving, Träcentrum. Prisutdelning och efterföljande fest hölls i Vienna City Hall med flera hundra gäster bland annat Dr. Michael Häupl, borgmästare i Wien och Univ.‐Prof. Dr. Alexander Van der Bellen, Österrikes President.

Schweighofter Prize doneras av den österrikiska familjen Schweighofer, som har varit engagerade i den europeiska trärelaterade industrin i flera generationer. Schweighofer Prize premierar innovativa idéer, teknologi, produkter och tjänster i syfte att stärka konkurrenskraften för den europeiska skogs- och trärelaterade industrin. Schweighofer Prize består av två delar; Main Prize och Innovation Prizes. ProWOOD tilldelades i år ett av fyra Innovation Prizes på 50 000 euro.

- En stor ära för ProWOOD att få detta fina pris, verkligen jätteroligt, säger Kristina Säfsten, programdirektör för ProWOOD. Nu får vi ytterligare möjligheter till gemensamma aktiviteter inom forskarskolan som kan bidra till en än mer positiv utveckling framåt.

ProWOOD prisas för sitt innovativa arbetssätt med företagsforskarskolan. I ProWOOD samarbetar företag och högskolor nära varandra för att stödja innovation och öka konkurrenskraften i trärelaterad industri. Arbetet i ProWOOD baseras på företagens utmaningar och behov och kombinerar kunskap om industriell produktframtagning med kunskap om trämaterialet. Samtliga doktorandprojekt utgår från företagens verkliga behov, vilka analyseras och hanteras systematiskt och vetenskapligt. ProWOOD är ett stort och långsiktigt projekt och drivs av Jönköping University i samarbete med Linnéuniversitetet och Träcentrum. Första gruppen med sex doktoranderna startade 2014 (ProWOOD), och den andra gruppen av doktorander startar hösten 2017 (ProWOOD+).

Vid frågor kontakta:

Kristina Säfsten, Professor Produktionssystem Jönköping University/Programdirektör för ProWOOD: kristina.safsten@ju.se, 036-101639

Malin Löfving, Träcentrum, ansvarig för företagskontakter: malin@tracentrum.se,

0380 - 55 43 00