<- Gå till Aktuelltöversikten

Stockholm Furniture Fair lockade med nyheter i natur- och pastellfärger

På årets mässa fanns gott om möbler i trendriktiga natur- och pastellfärger. Många uttryckte uppfattningen att det kändes fräscht och nytt. Ett stort antal småländska företag fanns på plats med fina montrar.

Träcentrum arrangerade som vanligt Mäsståget till Möbelmässan i Stockholm direkt från Nässjö.

Besökare

 Besökare på väg in till mässan...

 

MaritBild 014: Designer Marit Stigsdotter visade sin läckra helt nya lampa, en kombination av trä och glas som kallas "PING" av ljudet som uppkommer när man tar med ett finger på glaskupan.

 

 

Pum

Fanny Linnér och Sara Wessman från utbildningen Produktutveckling med Möbeldesign som Jönköpings Tekniska Högskola och Nässjö Lärcenter bedriver på Träcentrum fanns på plats i studenternas monter i "Greenhouse". På bilden syns de framför sitt egendesignade skåp MAID. Fanny säger "MAID har ett klassiskt formspråk med sina rötter i Norden. Den är skapad för hemmiljö och är tänkt att placeras i hallen". Pontus Fogelberg och Maria Båge från samma utbildning har också varit med och skapat skåpet.

 

 

Stolab

Jonas Fröjd som jobbar med försäljning på Stolab visade en av årets nyheter, stolen Harrow i företagets ljusa snygga monter som lockade många besökare. Harrow är designad av Jonas Lindvall. En unik detalj hos Harrow är den vertikala riktningen av stolens träfibrer, vilket skapar en känsla av visuell kontinuitet genom hela stolen. Stolab tillverkar Harrow i massiv ek, och den kan fås i olika behandling och kulör.

 

 

Andreas

Andreas Wadskog från Karl Andersson & Söner i Huskvarna fanns på plats i företagets stora monter som var fylld med fina designprodukter. På bilden syns han vid skåpet GUESS som ritats av studenter från utbildningen Produktutveckling med Möbeldesign på Träcentrum, och som nu är en del av sortimentet hos Karl Andersson & Söner.

 

 

BAAG

Svensk-italienska företaget STUDIO BAAG  med svenska designern Caroline Bauer och italienske arkitekten Galuppini Pier Francesco fanns på plats för att visa sina produkter och söka kontakt med svenska tillverkare.

 

 

Ire

Simon Eklund från Ire berättar att nytt för i år är milda färger och mjuka linjer. Möblerna i Ires monter gick i pastelltoner i olika nyanser.

Ire2

 

 

 

A2

Sara Larsson från A2 visade upp sina läcker designade skåp på mässan.

A2 Bild2