12
2014-06-12 14:00
Mattias _webb

Mattias nöjd med sin arbetsmarknadsutbildning

Mattias Brand har gått arbetsmarknadsutbildning med inriktning CNC på Träcentrum, och är mycket nöjd med sin utbildning.

-  Träcentrums CNC-utbildning är något jag kan rekommendera för de som vill få en bred eller bredare kunskap inom CNC, säger Mattias.

Mattias Brand började CNC-utbildningen på Träcentrum i november 2013. Han fick vetskap om utbildningen genom en utbildningsmässa som Träcentrum deltog i på Arbetsförmedlingen i Jönköping. Mattias såg då sin chans att efter 2 års arbetslöshet kunna få bred kunskap inom CNC, och anmälde då sitt intresse vilket han inte har ångrat.

Mattias tycker utbildningen har varit bra och lärorik, och är glad för att utbildningen varit på heltid och att det varit full rulle hela tiden. På så sätt har utbildningstiden använts väl, där programvaror, CNC, CAD CAM, viss materiallära, ritningslära och verktygslära har varit viktig del i utbildningen. Vilja och motivation måste finnas, för att man själv ska se möjligheten och nyttan med utbildningen berättar Mattias.

Med ett stärkt CV och bredare kunskap inom CNC, ser Mattias en stor möjlighet till att få ett arbete efter avslutad utbildning och praktik. Mattias anser att praktiken gett honom möjligheten att visa vad han kan hos en företagare vilket kan leda till arbete. Mattias säger till sist att Träcentrums CNC-utbildning är något jag kan rekommendera för de som vill få en bred eller bredare kunskap inom CNC.

Den fina träbilen på bilden är gjord av Mattias som exempel på vad man kan göra med hjälp av CNC.

Bil _webb