12
2012-12-04 00:00

Martin Timell populär inspiratör

ett läge där hälften av alla träinriktade gymnasieutbildningar i Småland har lagts ner under de senaste åren har utbildningen i Nässjö lyckats fortsätta locka elever, genom att bland annat informera på det sätt som beskrivs i artikeln.

I slutet av november bjöd Träcentrum och Brinellgymnasiet in elever i årskurs åtta och nio med föräldrar till en kväll med både information och inspiration kring programmet. Ett 50-tal intresserade kom och fick bland annat träffa moderatorn Martin Timell.

-En sådan här utbildning hade jag velat gå, sa Martin Timell.

De som kom fick också höra Marit Stigsdotter berätta hur hon utifrån en träinriktad gymnasieutbildning gått vidare och i dag är en framgångsrik möbeldesigner. Jörgen Samuelsson, som gått motsvarande utbildning, berättade om sin spännande karriär på ITAB Shop Concept.

Företagsrepresentanterna Roger Johansson (VD på ITAB Shop Concept), Jonas Svensson (VD på LG Collection) samt Magnus Lager (produktionschef Morgana) berättade att de är beroende av Hantverksprogrammet för att få kompetenta medarbetare både nu och i framtiden.

Ungdomarna informerades om att ett val till Hantverksprogrammet Finsnickeri även innebär garanti för sommarjobb under utbildningen och praktikperioder på olika företag. Alla studerande på utbildningen har också en unik möjlighet till stipendier från Göte och Linnéa Öhrskogs stiftelse enligt beslutade betygskriterier på hela 6000 kr per år.

Under kvällen fick besökarna titta i utbildningslokalerna, se exempel på produkter som programmets studenter skapat samt produkter som tagits fram av eftergymnasiala studerande på Träcentrum.

Information om de goda möjligheterna till vidare studier på spännande utbildningar efter gymnasiet på Träcentrum gavs också.

Ulrika Wikander från Träcentrum ansvarade för arrangemanget i samverkan med Brinellgymnasiet och Nässjö Lärcenter.