<- Gå till Aktuelltöversikten

Kompetenslyft på KGM genom Träcentrums projekt "Kompetens för all alla"

Mattias Engqvist, vd på KGM.

Även om du inte känner till familjeföretaget KGM i Hultsfred sedan tidigare så känner du garanterat igen företagets produkter.
– Vi tillverkar ribbstolar, bänkar, plintar, handbollsmål och mycket mera, berättar Mattias Engqvist, vd på KGM. Tillverkningen är ganska traditionell och innehåller ett stort mått av hantverk, fortsätter han.

KGM har i flera omgångar genomfört kompetensutveckling inom ramarna för Träcentrums projekt “Kompetens för alla”.

– Det har varit till stor hjälp för oss och kurserna har gett bra resultat och lett till att vi implementerat flera nya saker i vår verksamhet, berättar Mattias Engqvist. Jag tror att de är vanligt hos småföretag att man glömmer bort eller inte riktigt hinner med kompetensutveckling och “Kompetens för alla” är ett sätt att få upp det på agendan. Projektet har ett väldigt flexibelt upplägg som gör att vi kan genomföra utbildningarna när det passar oss bäst.

Utbildningsinsatserna har genomförts inom varierande ämnesområden och bidragit till en kompetenshöjning på företaget.

Läs hela vår artikel här.

KOMPETENS FÖR ALLA

2018 beviljade Europeiska socialfonden 8 miljoner kronor till Träcentrum för projektet Kompetens för alla. Projektet är riktat mot småländska träföretag som får en unik möjlighet till kompetensutveckling för framtida utmaningar. Inom ramen för projektet genomförs utbildningar anpassade till företagens utmaningar med utgångspunkt från medarbetarnas individuella behov, till subventionerat pris. Projektet pågår fram till 2021-12-31.