<- Gå till Aktuelltöversikten

Informationskväll för Hantverksprogrammet Finsnickeri

Tisdagen den 27 november genomfördes en välbesökt informationskväll på Träcentrum för Brinellgymnasiets Hantverksprogram Finsnickeri. Hörsalen på Träcentrum var fullsatt med intresserade ungdomar och deras föräldrar. Moderatorn Martin Timell berättade om sin kärlek till trä som material och rekommenderade starkt ungdomarna att välja Hantverksprogrammet. -”En sådan här utbildning hade jag velat gå”, sa han.

 

Marit Stigsdotter, välkänd designer, berättade om sin intressanta resa från den trätekniska utbildningen på gymnasiet till att idag jobba som internationellt känd möbeldesigner. Jörgen Samuelsson från ITAB Shop Concept Nässjö berättade också om sin yrkeskarriär och det spännande jobb han har idag.

Roger Johansson, VD på ITAB Shop Concept Nässjö, Jonas Svensson, VD på LG Collection samt Magnus Lager, produktionschef på Morgana framförde att branschen i allmänhet och deras företag i synnerhet är starkt beroende av utbildad arbetskraft. Hantverksprogrammet Finsnickeri i Nässjö och de ungdomar som går utbildningen är därför oerhört viktiga för företagens och branschens framtid.

Besökarna fick möjlighet att prata med lärare, elever och rektor från Brinellgymnasiet samt förstås titta i de moderna och fräscha utbildningslokalerna.

Läs mer om programmet här