<- Gå till Aktuelltöversikten

Förberedelser inför Stockholm Furniture & Light Fair

 

 

Den 4-8 februari ställer studenterna från utbildningen Produktutveckling med möbeldesign ut på Stockholm Furniture & Light Fair. Intensiva förberedelser pågår, och de sista veckorna har studenterna färdigställt sina egendesignade och egenproducerade möbler. I veckan genomförde vi med hjälp av fotograf Tommy Hvitfeldt fotografering av möblerna och studentgrupperna, inför framtagning av marknadsföringsmaterial till mässan. Se några bilder från fotograferingsdagen här!

Inspiration till årets tema har varit den brasilianske designern och arkitekten Zanine Caldas som skulle ha fyllt 100 år under 2019. Zanine Caldas var innovativ och kom att bli internationellt känd som en av pionjärerna inom modern brasiliansk möbeldesign. Studenterna har arbetat med inspiration från Caldas fyra designprinciper:

Explore Processes - Caldas var en föregångare inom industriell tillverkning av kostnadseffektiva möbler och användning av bland annat plywood.

Encourage Connection - Många av Caldas möbler kännetecknas av interaktion mellan människan och naturen.

Reuse and Respect - Caldas ville hedra träets naturliga skönhet och visade ett starkt miljöengagemang.

Value Local Techniques - Caldas lyfte fram och hyllade lokal hantverkstradition.

I mässmontern på Stockholm Furniture Fair medverkar även representanter från Gema på School of Architecture and Urbanism på University of Sao Paulo, som Produktutveckling med möbeldesign på JTH/Träcentrum har haft kontakt och samarbete med i detta projekt.

Välkomna till monter C:03:40

Hoppas vi ses!

Läs mer om utbildningen här.