<- Gå till Aktuelltöversikten

Engagerade niondeklassare fick stipendier

Träcentrum har tillsammans med Kulturgatan i Bodafors sponsrat Hofgårdsskolan i Sävsjö med stipendium till 2 elever i årskurs 9 inom ämnet träslöjd. Stipendiet består av att eleverna får gå en valfri kurs i sommar hos Kulturgatan i Bodafors.

På bilden syns slöjdlärare Karin Larsson Salander och stipendiaterna Elias Sjögren och Axel Arvidsson, och på bilden till höger syns de spännande möbler som killarna har gjort med stort engagemang och intresse. Elias har tillverkat en sittmöbel med förvaringsfunktion där han fick ta matteläraren till hjälp för att räkna ut hur han skulle såga vinklarna för att få till en 8-kantig möbel. Axel har byggt en trädgårdsstol där han använt ett rep som sammanfogningsmetod. Repet har han dessutom själv tillverkat i slöjden.

Närvarande vid stipendieutdelningen var slöjdläraren Karin, skolans rektor Per Johnsson, elevernas föräldrar, klassföreståndare, studie- & yrkesvägledare Eleonor Svensson Lindholm samt Leif Burman från Kulturgatan och Bodil Svensson från Träcentrum. Stipendiaterna erhöll diplom av sin slöjdlärare och tillsammans med närvarande gäster firade de med cider och tårta.