<- Gå till Aktuelltöversikten

Avslutningsvecka med stipendieutdelning

24 studenter på utbildningen produktutbildning med möbeldesign tar idag fredagen den 2 juni examen vid Tekniska högskolan i Jönköping. De har under två år varit studenter på Träcentrum i Nässjö och utbildat sig till att bli en designmedveten produktutvecklare.

De startade utbildningen hösten 2021 med att lära sig designprocessen, Cad och prototyptillvekning och avslutar sista våren med utställning på Möbelmässan i Stockholm, praktik på olika företag samt examensarbete. Däremellan har de byggt på med kunskaper i Möbeldesign 1 & 2, Materialteknik, Mekanik och hållfasthet, Vetenskapligt arbetssätt, Affärsredovisning, Visualisering samt Marknadsföring. Allt för att ha med sig en bred portfolio nu när de skall ut och söka jobb. Sista veckan i skolan kantas av redovisningar och avslutning.

Igår onsdag hölls avslutningsmiddag på Träcentrum och under middagen delade ordförande I Öhrskogsstiftelsen Jan Andersson ut 4 enskilda stipendier á 7000 kr för stort engagemang för både utbildning och klasskamrater samt 3 stipendier á 5000 kr till examensarbete med särskilt hög kvalité som delades mellan 7 personer.

Under fredagen hålls gemensam avslutningshögtid på Tekniska högskolan i Jönköping.

På bild från vänster: Ida Fokine, Filip Fagré, Jan Andersson ordförande, Marta Andersson, Lovisa Dahlberg, Lovisa Aiff, Alicia Petersson Ekström, Alexia Chytiris, Johan Barkelius, Emelie Ericsson och Axel Svensson.
Stort Grattis till er alla!