<- Gå till Aktuelltöversikten

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö besökte Träcentrum

Amal Mostafa Alaswad och Sabri Abdulkader som gått arbetsmarknadsutbildning på Träcentrum tillsammans med arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, Carl Karam från Träcentrum och Per-Olof Sjöö från GS-facket

Den 23 september fick Träcentrum besök av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö som ville höra om verksamheten i stort på Träcentrum, och särskilt de utbildningar som bedrivs.

Eva Nordmark menar att det just nu pågår den största krisen i modern tid på svensk arbetsmarknad, och att utbildning är lösningen för att Sverige ska komma igång igen. Alla de som var utan jobb före coronakrisen, men också de som blivit arbetslösa nyligen, måste rustas med nya kunskaper, säger hon.

Eva Nordmark och Per-Olof Sjöö fick träffa Amal och Sabri och som tidigare gått arbetsmarknadsutbildning på Träcentrum, och som nu fått jobb hos Pelly i Nässjö. Amal och Sabri berättade att de uppskattat kombinationen av bra utbildningsinnehåll och kulturell och social coaching. De passade på att tacka lärarteamet som var representerade av Conny Enell, Mats Waldo och Håkan Josephsson. Amal och Sabri framhöll också det viktiga jobb som Träcentrums Carl Karam, som varit projektledare för projektet ”Enklare väg till jobb”, gjort kring att coacha utbildningsdeltagarna i kulturella och sociala koder, och som varit en viktig länk mellan utbildning, arbetsförmedling och företag.

Arbetsmarknadsminsiter Eva Nordmark tillsammans med Amal Mostafa Alaswad och Sabri Abdulkader som gått arbetsmarknadsutbildning i träteknik på Träcentrum, och Träcentrums coach Carl Karam.

Erik Lindblad som är platschef på Pelly i Nässjö berättade för Nordmark och Sjöö om den goda samverkan som har varit mellan dem som företag, Träcentrum och Arbetsförmedlingen.

Om besöket på Träcentrum säger Eva Nordmark:

- Det var inspirerande att få komma hit, dels att det genomförs så många olika utbildningar här i olika form och också att det är så många aktörer som samarbetar.

Arbetsmarknadsministern berättar också att hennes pappa varit trä- och metallslöjdslärare och hade egen lite verkstad i garaget i barndomshemmet.

– Jag älskar den här miljön, jag gillar trädoften och tycker det låter härligt när man hyvlar och slipar.

Efter besöket på Träcentrum gick ministerns och förbundsordförandens resa vidare till Eksjö Modulhus, ett av de företag som Träcentrum har nära samarbete med kring utbildningar.

Joakim Brobäck, vd Träcentrum, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö, Erik Lindblad från Pelly samt Mostafa Alaswad och Sabri Abdulkader som gått arbetsmarknadsutbildning på Träcentrum.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö samt Julius Petzäll Mendonca, pressansvarig hos GS-facket.