Projekt- och företagsutveckling för hela regionen

Bra möten och konferenser för alla typer av sällskap

Fantastiska lokaler som rymmer det mesta

Design och materialutveckling för industrin

Produktionsutveckling i världsklass

Företagsutveckling

Vi är en resurs för träindustrins utveckling i Småland

Konferens

Endagskonferenser i spännande miljö med god mat.

Utbildning

På Träcentrum hittar du såväl gymnasieutbildning som eftergymnasiala utbildningar inom många spännande områden.

Händer nu

Kolla in aktuella och kommande aktiviteter på Träcentrum

Aktuella Projekt

Läs mer om projekt som Träcentrum arbetar med.

Vi finns på Träcentrum

Vi är flera olika organisationer på Träcentrum. Läs mer om oss här.

Reportage

Företagsutveckling

Framgångsrikt arbete med coaching hjälper till att stärka träindustrin

Träindustrin i Småland har många styrkor men står också inför många utmaningar. Genom ett pågående Coachingprojekt stöttar Träcentrum små och medelstora företag inom branschen att stärka sin konkurrens-kraft. Bakom satsningen står de tre regionförbunden och de tre länsstyrelserna i Kalmar län, Kronobergs län och Jönköpings län.

Företagsutveckling

Lyckat nätverk för exportsatsning

Träcentrum och Business Sweden vill tillsammans bidra till en ökad kompetens med exportkunskap för den småländska träbranschen. Detta har resulterat i att seminarieprogrammet "Steps to Export" genomförts för åtta företag inom ramen för Träcentrums Coachingprojekt . Seminarieserien startade hösten 2013 och avslutades i mars 2014. Företagen som deltagit är Willa Nordic, Ekenäshus, Träab, Ixanon, Ecobark, Grimstorps Byggkomponenter, Guldkanten och Weimer Hydraulik.

Företagsutveckling

Produktionsledarnätverket besöker Materia

Onsdagen den 22 januari träffades produktionsledarnätverket på Materia AB i Tranås. Här kan man tala om inspirerande miljö för både besökare och anställda. Allt är genomtänkt från välkomnandet i receptionen till hur personalen bemöts på morgonen när de kommer till arbetet. Vi fick en företagspresentation av produktionschef Rolf Nielsen och sedan en rundvandring i de mycket fina lokalerna där man idag tillverka alla Materias produkter.

Företagsutveckling

Kick-off och Framtidsverkstad Smart Housing Småland

Smart Housing Småland vann i juni i år Vinnovas Vinnväxt-utlysning som innebär finansiering för en innovationsmiljö som skapar smart boende och hållbar byggd miljö med bas i trä och glas. Ett intensivt arbete för att starta upp innovationsmiljön har pågått under hösten. Den 10e december sker den officiella kick-offen på Linnéuniversitetet med mingel och invigning av Smålands tre landshövdingar.

Göte & Linnéa Öhrskogs Stipendiefond

Reportage

Nyheter