Nyheter

 • Inspirationsseminarier på 4 platser

  2017-08-07

  Välkommen till inspirationsseminarie som hålls i slutet av augusti på 4 orter. Tema för seminarierna är förnyelseförmåga. Alla pratar om Lean, digitalisering, smart automation, tjänstefiering, cirkulär ekonomi eller innovationsledning … Hur ska du manövrera i den snabba utvecklingen?

 • Sommartider

  2017-06-21

  I sommar håller anläggningen stängt vecka 27-31. Restaurang Anka & Vaniljsås har stängt vecka 27-32. Vi ses igen i augusti!

 • Prestigefullt pris till ProWOOD

  2017-06-21

  ProWOOD prisas för sitt innovativa arbetssätt med företagsforskarskolan. Schweighofer Prize premierar innovativa idéer, teknologi, produkter och tjänster i syfte att stärka konkurrenskraften för den europeiska skogs- och trärelaterade industrin. Priset består av två delar; Main Prize och Innovation Prizes. ProWOOD tilldelades i år ett av fyra Innovation Prizes.

 • Nominera till Klimatpriset 2017

  2017-06-02

  Dags att nominera till årets Klimatpris! Känner du någon som har gjort en extra insats inom energi- och klimatområdet? Nominera den eller dem till Klimatpriset 2017. Det kan vara ett företag, en myndighet, en organisation eller en privatperson.

 • Högskoleutbildning på Träcentrum

  2017-05-29

  Tekniska högskolans tvååriga högskoleutbildning "Produktutveckling med möbeldesign" ges från och med augusti på och i regi av Träcentrum.

 • Ny modell för småföretag att växa

  2017-04-21

  Hur kan småföretag växa och utvecklas för att skapa nya jobb? Ett effektivt sätt är att anställa en ingenjör. Det visar pilotprojektet ”Den första ingenjören” som efter två år nu fortsätter i Jönköpings-regionen. Projektet har bland annat resulterat i en ny arbetsmodell som också ska spridas över hela landet. Träcentrum har aktivt arbetat med projektet genom processledning och företagscoachning.

 • ProWOOD söker 10 nya doktorander

  2017-04-10

  Företagsforskarskolan ProWOOD drivs av Jönköping University (JU) i samarbete med Linnéuniversitetet (Lnu) och Träcentrum i Nässjö, med stöd från KK-stiftelsen och deltagande företag. Forskarskolans inriktning är Industriell produktframtagning för en proaktiv träindustri. Vi erbjuder nu plats för ytterligare tio doktorander med start i september 2017.

 • Produktionslyftets Startprogram

  2017-04-07

  Vi startar den 9 maj nätverksträffar inom Produktionslyftet med tema industriell digitalisering för små och medelstora industriföretag. Omfattningen är fem halvdagar i nätverksträffar samt coachning två tillfällen per företag (varav det ena kan vara distanscoachning). Arbetssättet baseras på Produktionslyftets metodik, som framgångsrikt använts på över 230 företag.

 • Coachingprojektet anordnade seminarie med Parul Sharma på Träcentrum

  2017-04-05

  Den 5 april anordnade Träcentrum inom ramen för Coachingprojektet workshop med Parul Sharma med tema hållbarhet och CSR. Sharma är rektor på The Academy for Human Rights in Business, Head of CSR Compliance på Advokatfirman Vinge och ordförande i regeringens delegation för Sveriges genomförande av målen.

 • Seminarium om industriellt byggande på Träcentrum

  2017-03-24

  Hur kan kunskaper och erfarenheter inom automatisering och robotik användas för att förbättra byggproduktionen? Tillsammans med Hjältevadshus, Smart Housing Småland och Robotdalen bjuder Automation Region in till ett branschöverskridande seminarium med Do-tank på Träcentrum i Nässjö.

 • Statsministern besökte Träcentrum

  2017-03-02

  Statsminister Stefan Löfvén besökte Träcentrum i samband med rundresa i länet. Anci Magnusson, socialdemokratiskt kommunalråd i Nässjö kommun och tillika ledamot i Stiftelsen Träcentrums styrelse, informerade om Träcentrums verksamhet.

« 1 2 3 4 5 6 7 »